Tandartspraktijk J.C. Bod

Algemene informatie

Covertand afbeelding

Sedert 1988, na overname van de praktijk van tandarts G. Rozestraten, is de praktijk gevestigd in Roosendaal. In 1990 zijn wij verhuisd naar de huidige locatie aan de Parklaan 19 in Roosendaal, dit na samenvoeging van de praktijk van tandarts Dr. P. Grosveld.

Alle mondzorgbehandelingen worden op hoog kwaliteitsniveau uitgevoerd door ons team, bestaande uit een tandarts, mondhygieniste, preventie-assistente en tandartsassistentes.

De praktijk

Er zijn 2 behandelkamers, een wachtkamer, administratie- en sterilisatieruimte; het pand is voorzien van airconditioning, rolstoeltoegankelijk (via tuindeuren zelfs voor grotere elektrische rolstoel), gesitueerd vlakbij station Roosendaal en bushaltes, nabij het Norbetuscollege. De Parklaan ligt tegenover het Burgemeester Coenenpark, een juweeltje in Roosendaal. Parkeren kunt u op ons eigen terrein.  

Praktijkvoering

Er wordt uitsluitend behandeld op afspraak om de wachttijden voor u als patient tot een minimum te beperken. De balie-assistente zorgt voor het (telefonisch) maken van afspraken. Voor de periodieke halfjaarlijkse controle kunt u desgewenst een oproepkaart ter herinnering gestuurd krijgen. Algemene mondzorg en specialistische behandelingen worden door ons uitgevoerd. Implantologie wordt voor ons verzorgd door de kaakchirurgen van het St. Franciscusziekenhuis waarna de suprastructuur (kroon- en brugwerk, klikprothesen) door ons wordt vervaardigd.

Behandelaars

In onze praktijk wordt u behandeld door ervaren behandelaars; geen stagiaires, geen behandelaars die nog in opleiding zijn of net afgestudeerd.

Uw tandarts heeft meer dan 25 jaar praktijkervaring; de mondhygieniste, preventieassistente en de tandartsassistentes hebben ieder meer dan 10 jaar ervaring. 

Kwaliteit

Tandheelkunde van hoge kwaliteit houdt in dat bij- en nascholing (cursussen, vakliteratuur etc etc) hoog in ons vaandel staan. Persoonlijke aandacht voor u als patient en goede mondzorg wordt mede mogelijk door moderne apparatuur. Wij hebben de beschikking over hoogwaardige thermodesinfectieapparatuur (Miele), sterilisator (Lisa klasse B, hoogste eis), intern hand- en hoekstukken sterilisatieapparatuur (DAC), gladde glas-toetsenborden (Cleankeys) voor computer aan behandelunits, etc etc. Het personeel is opgeleid om te werken volgens het WIP-protocol (Wet Infectie Preventie). Alle apparatuur is up-to-date en de gebruikte materialen zijn hoogwaardig en afkomstig van topleveranciers/firma's; geen goedkopere immitatieprodukten in onze praktijk.

Het peroneel is hoogwaardig gekwalificeerd en de tandarts vanzelfsprekend ingeschreven in het BIG- en  KRT-register.

Digitale rontgen Trophy/Kodak®

Beide behandelkamers beschikken over digitale rontgenapparatuur waardoor direct een foto te beoordelen is en er een minimale dosis rontgenstraling nodig is. Er wordt gewekt volgens ALARA principe (As Low As Reasonable Possible).

Digitale CEREC BLUECAM ®

Als summum van de innovatieve manier van werken beschikken wij over een CEREC Bluecam waardoor het vervelende "happen"bij kroon- en brugwerk tot het verleden behoort. In slechts luttele secondes wordt er digitaal een opname gemaakt en dito model. De digitale techniek staat voor hoogtechnologische werkstukken die in Nederland vervaardigd worden.

Voorlichting

Ons team tracht zoveel mogelijk informatie te geven over de behandelingen en prijzen, veelal wordt dit ondersteund door schriftelijke informatie. Tevens kunt u op de algemene website van CoVerTand www.covertand.nl informatie vinden.

Nieuw patienten

Aangezien de praktijk al vele jaren "vol" is nemen wij slechts zelden nieuwe patienten aan (zgn vervanging)  veelal familie van of aanbevolen door onze eigen patienten. U kunt telefonisch informatie vragen. Bij een eventuele inschrijving dient u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen alsmede de gegevens van uw vorige tandarts (behandelhistorie en rontgenfoto's).

Zorgverzekeraars

Aangezien wij kiezen voor hoogwaardige kwaliteit is zelfstandigheid een waardevol goed. Wij sluiten met geen enkele zorgverzekeraar een contract om onafhankelijk te zijn van verzekeraars. Dit zorgt voor een vrije keuze in materialen, behandelmethodes; uiteindelijk zijn wij en niet uw zorgverzekeraar, die heeft ook heel andere belangen, verantwoordelijk voor de kwaliteit.

Jeugdzorg

De mondzorg voor de jeugd tot 18 jaar wordt vanuit de basiszorg vergoed. Voor vergoeding van orthodontische behandelingen (beugels) dient een aanvullende tandartsverzekering afgesloten te zijn.

Declaraties

Onze declaraties worden verzorgd door Netpointfactoring in Waalwijk. Zij verzorgen de afwikkeling van uw declaratie en veelal verloopt dit rechtstreeks aan uw zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars stellen onredelijke eisen (bv betalingstermijn, zorginhoudelijke bemoeienis) en is dan direct declareren niet mogelijk cq gewenst. Op de website van Netpoint kunt u afschriften opvragen van uw declaratie en zien wat uw zorgverzekeraar heeft vergoed en wat u eventueel zelf moet bijbetalen, afhankelijk van uw soort aanvullende verzekering. Een en ander is terug te vinden op www.uwdeclaratie.nl

Vragen? Suggesties?

Wij proberen zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen, heeft u vragen of suggesties: laat het ons weten!