Tandartspraktijk J.A.M. Noorlander

Wetenswaardigheden

Afspraken:

Als u een afspraak heeft, probeert u dan op tijd te komen. Alleen dan lukt het ons om goed mogelijk op tijd te werken. Brengt u svp uw afspraakkaartje mee.

U kunt ons de hele dag bellen om een afspraak te maken, maar als u ergens last van heeft en dezelfde dag nog graag geholpen wilt worden, kunt u het beste voor 10.00 bellen.

Het kan weleens gebeuren, dat u uw afspraak niet na kunt komen. Probeert u dan in ieder geval 24 uur van te voren te bellen, zodat wij nog iemand anders in kunnen plannen. Indien u een afspraak vergeet, kan de tijd in rekening gebracht worden

Spoedgevallen:.

Buiten onze werktijden is er altijd iemand die dienst heeft. Dit is echter altijd een tandarts, die de avond- en weekenddienst naast zijn normale werkzaamheden verricht. Het is niet zo, dat deze tandarts de hele nacht opblijft. ’s Nachts probeert hij wat te slapen. Belt u hem daarom zoveel mogelijk overdag of voor 22.00 uur.

De spoedgevallendienst is bereikbaar, buiten onze werktijden op 0900-tandpijn ofwel op 0900-82637456.

Indien u dit nummer belt, zal de dienstdoende tandarts u eerst een aantal vragen stellen om te kunnen beoordelen of direct ingrijpen noodzakelijk is, of dat uitstel tot normale praktijk-uren haalbaar is. De dienstdoende tandarts beperkt zich tot eerste hulp. Voor vervolgbehandeling wordt u doorverwezen naar uw eigen tandarts.

De behandeling tijdens de spoedgevallendienst is niet gratis. Meestal dient u contant af te rekenen. U krijgt wel altijd een nota mee, die u kunt indienen bij uw verzekeraar, indien u voor tandheelkunde verzekerd bent.

Bij een uitgevallen tand of kies, dient u altijd meteen de praktijk of de spoedgevallendienst te bellen. In een aantal gevallen kan de (blijvende) tand teruggezet worden. Hoe sneller uw bij de tandarts bent, hoe groter de kans, dat de tand weer vastgroeit. Bewaart u de tand vochtig en poets hem niet schoon!

Gezondheid/medicijnen:

Indien er iets aan uw gezondheidstoestand verandert, meldt u dit dan bij uw bezoek aan de tandarts of aan de assistente. Wij willen graag weten, of u onder behandeling bent bij uw huisarts of specialist, of u zwanger bent, of u medicijnen gebruikt, of u allergisch bent en dergelijke, zodat wij daar tijdens de behandeling rekening mee kunnen houden. Indien u medicijnen gebruikt, brengt u dan svp de naam en dosering of het doosje mee, zodat wij een en ander bij uw patiëntendossier kunnen invoeren.